Voor de huisarts

De digitale verlenging van uw spreekkamer

 

Voor de huisarts

Kunt u zich voorstellen dat één van uw patiënten een probleem heeft, maar toch niet bij u aanklopt? Vaak zoeken patiënten zelf online naar een oplossing, waar meer dan 50% van alle online aangeschafte medicijnen niet echt is.1 DokterJaap.nl brengt uw patiënt weer terug naar de veilige omgeving van uw (virtuele) wachtkamer.

Voordelen digitale verlenging van uw spreekkamer:
 Hij krijgt een veilige behandeling
 U behoudt controle over uw patiënt
 U kunt uw e-consult declareren

Waarom DokterJaap.nl

Steeds meer patiënten in Nederland bestellen medicatie via het internet. Een groot deel van deze medicijnen betreft medicatie ter behandeling van erectiele dysfunctie (ED). De reden hiervoor is dat de mannelijke patiënt zich veelal schaamt voor zijn aandoening en soms niet in gesprek wil gaan met zijn huisarts of verstrekkende apotheker. Een online aankoop is vaak geen veilige manier om ED-medicatie te verkrijgen: u als huisarts bent namelijk niet op de hoogte of de juiste diagnose gesteld is en of het juiste medicijn op de juiste manier wordt gebruikt. Bovendien is het risico op namaakgeneesmiddelen erg groot (meer dan 50% van alle online aangeschafte medicatie is niet echt1).

DokterJaap.nl is een online platform waar patiënten terecht kunnen voor hun aanvraag voor een ED-behandeling. Via DokterJaap.nl zal in overleg met u een geschikte behandeling voor zijn erectiestoornis worden bepaald. Hierbij houdt u de volledige controle over de behandeling. Uw eigen patiënt krijgt op een discrete manier originele, door de Nederlandse overheid goedgekeurde, medicatie thuisbezorgd.

Extra service aan eigen patiënten

De toegevoegde waarde van DokterJaap.nl zit hem in het feit dat alleen u bepaalt wat het beste is voor uw patiënt, eigenlijk zoals het hoort. Zo kan uw eigen patiënt na uw diagnose op een veilige en discrete manier geholpen worden. Uiteraard kunt u via DokterJaap.nl ook een gesprek aangaan met uw patiënt, waarin u eventuele vragen kunt stellen om te kijken welke behandeling het best aansluit. Dit platform is de digitale verlenging van uw spreekkamer, waarmee u uw bereikbaarheid verruimd. Dat betekent dat uw patiënt tijdens werktijd, in de avonduren of in het weekend een behandeling bij u kan aanvragen. Heel logisch allemaal, maar bij veel online aanbieders gebeurt dit niet.

E-consult in de praktijk

U ontvangt een mailtje zodra er een (e-consult) aanvraag geplaatst is. Vanuit onze klantenservice krijgt u toegang tot deze aanvraag. Binnen 24 tot 48 uur 2 doet u uw anamnese en kiest welke behandeling het beste geschikt is, waarna u uw HIS systeem met behulp van de HIS-instructie bijwerkt. Zo weet u zeker dat het recept naar de door de patiënt gewenste apotheek verstuurd wordt en u uw e-consult kunt declareren. Uw patiënt ontvangt hier vervolgens bericht van en rekent af bij de aan dit platform verbonden veilige apotheek. Deze verstuurt vervolgens 100% originele, door de Nederlandse overheid goedgekeurde, medicatie discreet aan uw patiënt.

Download handleiding voor huisartsen

Vindbaar zijn op DokterJaap.nl

Controleer hieronder uw vermelding. Staat u er nog niet tussen? Voeg dan uw praktijk toe. Indien u niet mee wilt werken met eHealth e-consults, kunt u dit ook aangeven.

Controleer uw vermelding

Deze huisarts heeft aangegeven niet mee te willen werken op dit platform, eventuele aanvragen zullen daarom niet in behandeling genomen worden.

Belangrijke mededeling

U geeft aan niet mee te willen werken aan eHealth e-consults. Dat betekent dat uw patiënten via dit platform niet meer bij u terecht kunnen, om hulp te krijgen bij gezondheidsproblemen. U zult geen aanvragen meer per mail ontvangen en wij zullen uw patiënten over uw keuze inlichten.

Weet u zeker dat u uw eigen patiënten niet middels e-consults wilt helpen?

[1] Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Internetpillen. Retrieved February 11, 2016, from internetpillen.nl.

[2] Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), NHG-Checklist e-consult. Retrieved June 10, 2016, from nhg.org.