Fabels en feiten erectiestoornis

Wat beweerd wordt

Fabels en feiten erectiestoornis

Ontdek de fabels en feiten over erectiestoornissen en bepaal zelf welke misvattingen er over je erectiestoornis zijn. Wij nemen je erectieprobleem serieus. Zo staat het internet bomvol verhalen die in veel gevallen niet waar zijn. Wij vinden dat dit niet eerlijk is naar jou toe en hebben daarom de volgende onderbouwde fabels en feiten verzameld.

Fabels over erectiestoornis

FABEL 1: Velen op internet roepen wat over het gebruik van erectiemedicijnen; zo zegt men dat je na het slikken van een erectiepil (ongewenst) urenlang een erectie krijgt. Dat is niet waar, er moet altijd een vorm van opwinding of stimulatie zijn.1

FABEL 2: Mannen die denken dat ze geen erectiestoornis hebben als ze niet altijd een erectieprobleem hebben, is niet waar. Er zijn allerlei symptomen die hiertoe kunnen leiden, zoals het niet krijgen van een erectie of matig harde erectie, waardoor vrijen niet lukt.2,3

FABEL 3: Wie denkt dat een erectiestoornis nu eenmaal bij ouder worden hoort, heeft het mis. Hoewel de kans op een erectiestoornis met de leeftijd toeneemt, kan het ook op jongere leeftijd voorkomen.4 Er zijn veel behandelmogelijkheden die je kunnen helpen.

FABEL 4: Als je denkt dat erectiepillen online kopen net zo veilig is als voorgeschreven krijgen door je huisarts, heb je het mis. In meer dan 50% van de gevallen bestel je neppillen die niet helpen en zelfs gevaarlijk voor je zijn.5

Feiten over erectiestoornis

FEIT 1: Mannen met een erectiestoornis hebben moeite met het bespreken van hun erectieprobleem. Door schaamte, durven zij hier niet gemakkelijk over te praten met de huisarts.6 Als je echt van je erectiestoornis af wil, raden we je toch aan dit te doen.

FEIT 2: Hoewel pillen snijden kostenbesparend lijkt, is het niet verstandig. Dokter Simon Gaisford waarschuwt dat de werkzaamheid van de pil ernstig aangetast wordt bij het in stukjes slikken van pillen.7 In sommige gevallen is dit zelfs gevaarlijk voor de gezondheid.

FEIT 3: Medicamenteuze therapie bij een erectiestoornis wordt standaard niet vergoed uit de zorgverzekering. Wel zijn er verzekeraars die dit in sommige gevallen vanuit een aanvullende verzekering doen.8 Feit is dat je dan in verhouding meer aan premie betaald.

FEIT 4: Roken is niet alleen slecht voor je longen maar ook voor je erectie. Zo is roken een grote boosdoener omdat het de kwaliteit van de bloedvaten zeer negatief beïnvloed. Zo kan een rokende man op 35 jarige leeftijd blijvende erectieproblemen ondervinden.9

Hulp bij een erectiestoornis

Zoals je kunt lezen zijn er veel fabels en feiten over erectiestoornissen. Eén feit is in ieder geval zeker, het is voor veel volwassen mannen een vervelend probleem. Gelukkig zijn er oplossingen om erectiestoornissen te verhelpen. Bekijk daarom snel alle mogelijke behandelingen en laat je erectiestoornis geen erectieprobleem zijn.

[1] Mens en Gezondheid. Cialis (Tadalafil) tegen een slappe penis, helpt het echt? Retrieved September 3, 2015, from mens-en-gezondheid.infonu.nl.

[2] National Kidney and Urologic Diseases Information Clearinghouse. Erectile dysfunction. Retrieved September 3, 2015, from kidney.niddk.nih.gov.

[3] Rosen RC, Cappelleri JC, Smith MD, Lipsky J, Peña BM (1991). Development and evaluation of an abridged, 5-item version of the International Index of Erectile Function (IIEF-5) as a diagnostic tool for erectile dysfunction. International Journal of Impotence Research; 11:319-326.

[4] Feldman HA, Goldstein I, Hatzichristou DG, Krane RJ, McKinlay JB (1994). Impotence and its medical and psychosocial correlates: results of the Massachusetts Male Aging Study. Journal of Urology; 151:54-61.

[5] Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (2015). Internetpillen. Retrieved September 2, 2015, from internetpillen.nl.

[6] Alles Over Urologie (2015). Feiten of fabels. Retrieved September 2, 2015, from allesoverurologie.nl.

[7] NU.nl (2015). Pillen in stukjes doorslikken kan gevaarlijk zijn. Retrieved September 3, 2015, from: nu.nl.

[8] ZorgverzekeringWijzer (2015). Vergoeding erectiepillen 2015. Retrieved September 3, 2015, from zorgverzekeringwijzer.nl.

[9] Mens en Gezondheid (2015). Erectiestoornis, feiten en oplossingen. Retrieved September 3, 2015, from mens-en-gezondheid.infonu.nl.