Andere behandeling

Niet medicamenteuze behandelingen

Andere behandeling

Ontdek welke andere behandelingen er zijn voor jouw erectieprobleem naast medicamenteuze therapie. Discrete hulp krijg je via DokterJaap.nl bij je eigen huisarts. Zo kan je huisarts in plaats van medicamenteuze therapie ook voor een andere behandeling kiezen. Soms is een combinatie van beiden een effectieve manier om je erectieprobleem te behandelen. Dit hangt af van jouw voorkeur, situatie en de beslissing van de huisarts. Onder een andere (niet medicamenteuze) behandeling verstaan we de volgende mogelijkheden: gesprekstherapie, penispomp, penisring en zelfinjectie therapie (ICI). Wanneer de huisarts besluit dat een bezoek aan de praktijk noodzakelijk is, kan dit ook aangegeven worden.

Iedere behandeling heeft voor- en nadelen. Bij bepaalde behandelingen kunnen er ook bijwerkingen voorkomen. Daarom adviseren we je bij niet-medicamenteuze therapie een persoonlijk gesprek aan te gaan met je eigen huisarts. Dit kan je natuurlijk ook doen via je eigen dashboard door de huisarts een privé bericht te sturen. Zo kunnen jullie samen bespreken welke behandelmethode het beste bij jou past.

Andere soorten behandelingen

Een erectiestoornis kan met behulp van gesprekstherapie behandeld worden. Door drukte in de privé- en werksfeer kunnen mensen stress ervaren. Te lang en een te hoge mate van stress ervaren kan een negatieve invloed hebben op intimiteit met je partner. Mocht jij dit herkennen, is het wellicht raadzaam om aan gesprekstherapie te denken. Bij gesprekstherapie staat het opheffen of verminderen van psychische klachten, problemen of stoornissen centraal. Indien je hier behoefte aan hebt kan je tijdens je aanvraag om een doorverwijzing naar een gesprekstherapeut vragen bij de huisarts.

Hulpmiddelen als een penispomp of een penisring kunnen eventueel ook helpen bij het krijgen en behouden van een erectie. Voor sommige mannen kan dit zeer effectief zijn. Bij een penispomp wordt er een vacuüm gezogen waardoor er meer bloed in de penis stroomt. Een penisring zorgt op zijn beurt weer voor een langdurige erectie, dit omdat bij een erectie de ring voorkomt dat bloed uit de penis stroomt. Let alleen wel op dat je een penispomp of penisring in overleg met de huisarts gebruikt, naast de voordelen kan er namelijk ook wel eens iets misgaan. Zo kan bij te lang gebruik de penis knellen of kneuzen, wat weer niet goed is voor toekomstige erecties.

Zelfinjectie therapie (ICI) kan je mogelijk ook helpen, waarbij in de penis een injectie wordt toegediend waarna een erectie kan worden verkregen. Ofwel "een erectie na injectie". Hierbij wordt medicatie in de penis gespoten door middel van een kleine naald die je zelf toedient. Dit kan de doorbloeding in de penis verbeteren waardoor er een goede erectie ontstaat voor geslachtsgemeenschap. Ook deze vorm van therapie kan je aan je huisarts tijdens je aanvraag opgeven.

Wanneer jij geen idee hebt welke behandeling het beste voor je is, kan je ook géén voorkeur opgeven. In dat geval kiest de huisarts zelf een behandeling op basis van jouw persoonlijke situatie. Indien je liever een gesprek met de huisarts op de praktijk wil, kan je dit ook aangeven. Kortom, naast medicamenteuze therapie zijn er veel andere behandelingen mogelijk. Het is maar net waar de persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Een behandeling via de huisarts is hoe dan ook absoluut aanbevolen.

Andere behandelingen vergelijken

Omdat er naast erectie medicatie diverse andere behandelingsmogelijkheden voor je erectiestoornis zijn, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Andere behandelingen

Gesprekstherapie

Praat over de mogelijke oorzaken.

Aanvragen

Penispomp

Krijg middels een vacuüm een erectie.

Aanvragen

Penisring

Meer bloed in een stijve penis.

Aanvragen

Zelfinjectie therapie

Erectie door middel van injectie.

Aanvragen