Andere behandeling

Niet medicamenteuze behandelingen

Andere behandeling

Ontdek welke andere behandelingen er zijn voor jouw erectieprobleem naast medicamenteuze therapie. Discrete hulp krijg je via DokterJaap.nl bij je eigen huisarts. Zo kan je huisarts in plaats van medicamenteuze therapie ook voor een andere behandeling kiezen. Soms is een combinatie van beiden een effectieve manier om je erectieprobleem te behandelen. Dit hangt af van jouw voorkeur, situatie en de beslissing van de huisarts. Onder een andere (niet medicamenteuze) behandeling verstaan we de volgende mogelijkheden: gesprekstherapie, penispomp, penisring en zelfinjectie therapie (ICI). Wanneer de huisarts besluit dat een bezoek aan de praktijk noodzakelijk is, kan dit ook worden aangegeven.

Iedere behandeling heeft voor- en nadelen. Bij bepaalde behandelingen kunnen er ook bijwerkingen voorkomen. Daarom adviseren we je bij niet-medicamenteuze therapie een persoonlijk gesprek aan te gaan met je eigen huisarts.

Behandeling aanvragen

Andere soorten behandelingen

Een erectiestoornis kan met behulp van gesprekstherapie behandeld worden. Door drukte in de privé- en werksfeer kunnen mensen stress ervaren. Te lang en een te hoge mate van stress ervaren kan een negatieve invloed hebben op intimiteit met je partner. Mocht jij dit herkennen, is het wellicht raadzaam om aan gesprekstherapie te denken. Maar ook hulpmiddelen als een penispomp of een penisring kunnen helpen bij het krijgen en behouden van een erectie. Voor sommige mannen kan dit effectief zijn. Zelfinjectie therapie kan je ook helpen, waarbij in de penis een injectie wordt toegediend waarna een erectie kan worden verkregen.

Wanneer jij niet weet welke behandeling het beste voor je is, kan er ook eerst gekozen worden voor een gesprek met de huisarts waarin hij je verder informeert. Kortom, naast medicamenteuze therapie zijn er veel andere behandelingen mogelijk. Het is maar net waar de persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Een gesprek met de eigen huisarts is dus zeker aan te bevelen.

Andere behandelingen vergelijken

Omdat er naast erectiepillen diverse andere behandelingsmogelijkheden voor je erectiestoornis zijn, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Andere behandelingen

Gesprekstherapie

Praat over de mogelijke oorzaken.

Aanvragen

Penispomp

Krijg middels een vacuüm een erectie.

Aanvragen

Penisring

Meer bloed in een stijve penis.

Aanvragen

Zelfinjectie therapie

Erectie door middel van injectie.

Aanvragen