Gezondheid en erectieproblemen

Ontdek het fenomeen Gezondheid en Erectieproblemen, onderwerpen waar veel aandacht aan besteed wordt. Een goede Gezondheid voorkomt veelal Erectieproblemen.

 

Gezondheid en erectieproblemen

Ontdek het fenomeen gezondheid en erectieproblemen, belangrijke onderwerpen waar tegenwoordig veel aandacht aan besteed wordt. Je hebt er vast wel eens iets over gelezen of voorbij horen komen op het nieuws. Erectieproblemen kunnen ontstaan door verschillende oorzaken of aandoeningen. Zo kan een erectieprobleem ontstaan door artrose, hoge bloeddruk, diabetes, lever- of nierziekten, maar ook door bepaalde medicatie of overmatig alcoholgebruik.1 Een goede gezondheid en erectieproblemen heb je dan ook in sommige gevallen zelf in de hand.

gezondheid en erectieproblemen

Alcohol en roken ongezond?

Drink je graag een lekker koud pilsje tijdens een avondje stappen, of ben je een stevige drinker en een (ketting)roker? Herken jij je in het laatste, dan is het verstandig om daar per direct verandering in te brengen. Roken zorgt namelijk voor minder zuurstof in je bloed en een minder goede bloeddoorstroming, wat kan leiden tot erectieproblemen.2

Ook overmatig alcoholgebruik kan mogelijk de bloedvaten schaden en de bloeddoorstroming naar de penis verminderen, waardoor erectieproblemen kunnen ontstaan.3 Tijd om hier maatregelen in te treffen. Stop vandaag nog met roken, matig je alcoholgebruik en beweeg meer! Dat zijn de tips voor een gezonde erectie.

Meer bewegen voor een erectie

Meer bewegen doe je al met een heerlijke wandeling in de buitenlucht. Het is goed voor de vaten en goede vaten zijn weer goed voor het krijgen van een gezonde erectie. Als jij je houdt aan de 30 minuten norm van matig intensief bewegen zit je goed.4

Veel bewegen is natuurlijk goed voor je gezondheid, maar er zijn ook bewegingen die je juist NIET te fanatiek of te lang achter elkaar moet doen voor je erectie: Fietsen!

Fanatiek fietsen altijd gezond?

Met fanatiek fietsen bedoelen we langdurig en aaneengesloten zitten op een zadel.

Het is namelijk zo dat bepaalde fietszadels te veel druk uitoefenen op de bilnaad (gebied tussen de uitwendige geslachtsorganen en de anus). De bilnaad bevat zenuwen en aderen die belangrijk zijn voor de seksuele opwinding.3 Heb je mogelijk een erectieprobleem en ben je een fanatieke fietser? Probeer dan even iets minder (lang) op het zadel te zitten en waarschijnlijk functioneert je erectie weer naar behoren. Te lang zitten op een zadel kan dus niet goed zijn voor de gezondheid en erectieproblemen.

Gezonde levensstijl met erectie

Leef gezond, slaap voldoende, matig je alcoholgebruik, rook niet en beweeg voldoende! Wanneer je gezond leeft worden je bloedvaten ook gezonder en daardoor wordt de bloedtoevoer naar de penis beter, waardoor je weer beter een erectie kan krijgen.5 Door je nieuwe gezonde levensstijl zit je beter in je vel en heb je minder stress, wat weer bijdraagt aan de oplossing van je eventuele erectieprobleem. Zo is de cirkel weer rond.

Start nu met jouw nieuwe levensstijl, want een goede gezondheid zorgt voor algehele blijheid. Mocht je naast een nieuwe levensstijl ook een handje hulp kunnen gebruiken, helpt DokterJaap.nl je graag verder bij het oplossen van je erectieprobleem.

Bronnen

[1] Goed gezond, Goed gezind (2016). Erectie. Retrieved September 28, 2016, from goedgezond.be.

[2] Roken Info (2016). 10 voordelen van stoppen. Retrieved September 29, 2016, from rokeninfo.nl.

[3] DokterDokter (2016). 11 oorzaken van erectieproblemen. Retrieved September 28, 2016, from dokterdokter.nl.

[4] Gezondheidsnet (2016). 10 vragen over erectiestoornissen. Retrieved September 28, 2016, from gezondheidsnet.nl.

[5] Mens en Gezondheid (2016). Erectieproblemen door overgewicht. Retrieved September 28, 2016, from mens-en-gezondheid.infonu.nl.