Europees Logo

Met trots presenteren wij het officiële Europese Common Logo dat DokterJaap.nl mag voeren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

Europees Logo

Met trots presenteren wij het officiële Europese Common Logo dat DokterJaap.nl mag voeren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Mocht jij je afvragen wat dit EU Logo inhoudt en wat hiervan de meerwaarde is, lees dan snel verder.

Het verontrustende feit is namelijk dat wereldwijd de internethandel in vervalste geneesmiddelen toeneemt. Om gemakkelijk legale online aanbieders van geneesmiddelen te kunnen herkennen, heeft de Europese Commissie daarom een gemeenschappelijk Europees Logo in het leven geroepen.1 Met het EU Logo op een website zie je direct of je zaken doet met een betrouwbare partij.

gezondheid en erectieproblemen

Hoe werkt een Europees Logo?

Wanneer jij een Europees Logo op een website ziet, kan je hierop klikken. Net zoals je dat hier bij DokterJaap.nl onderin de website kan doen. Hierna kom je op de officiële website van de overheid terecht, waarbij je in ons geval ziet dat de apotheek die verbonden is aan dit platform Steunpunt Farmacie Velsen-Noord is. Naast de naam van de online aanbieder voor medicijnen, staat ook de categorie die de apotheek mag aanbieden.2

Omschrijving per categorie

  • UR (Uitsluitend Recept): Hoogste categorie, deze medicijnen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een apotheker of apotheekhoudende huisarts.
  • UA (Uitsluitend Apotheek): Deze medicijnen zijn uitsluitend bij een apotheker of apotheekhoudende huisarts te verkrijgen.
  • UAD (Uitsluitend Apotheek en Drogist): Deze medicijnen zijn alleen bij een apotheker, apotheekhoudende huisarts of drogist te verkrijgen.
  • AV (Algemene Verkoop): Deze medicijnen zijn zelfzorggeneesmiddelen die algemeen verkrijgbaar zijn.

Zoals je ziet mag onze samenwerkende apotheek de hoogste categorie geneesmiddelen aanbieden. Dat betekent dat je via DokterJaap.nl gegarandeerd 100% originele medicatie vanuit een Nederlandse apotheek bestelt.

Bronnen

[1] Nieuw EU-Logo voor veilige online apotheken (2016). Trusted Shops. Retrieved November 23, 2016, from trustedshops.nl.

[2] Online aanbieders medicijnen - Steunpunt Farmacie Velsen-Noord (2016) CIBG, VWS. Revtrieved November 23, 2016 from aanbiedersmedicijnen.nl.